به گزارش خبرگزاری مهر، 20 سال قبل یعنی در هفت سپتامبر 1987 توافقی در کپنهاگ دانمارک به امضای 15 اپراتور موبایل رسید. هدف از امضای این توافق توسعه استاندارد "سیستم جهانی ارتباطات موبایل" (GSM) بود که امروزه خدمات خود را به 5/2 میلیارد نفر در تمام دنیا عرضه می کند.
تفاهمنامه 7 سپتامبر 1987 منجر به ایجاد اولین سیستم تلفن همراه دیجیتال اروپا شد و پس از آن به عنوان به یک استاندارد جهانی گسترش یافت. به طوری که هم اکنون توسط بیش از 700 اپراتور موبایل مورد استفاده قرار می گیرد.
اولین تلفن همراه "جی اس ام" به خاطر شبکه هایی که توسط شرکت سوئدی اریکسون برای اپراتور آلمانی "مانسمن" راه اندازی شده بود، فعال شد. درست در همان روز اپراتور فنلاندی "رادیولینجا" نیز اولین "جی اس ام" را برای فناوری های نوکیا سازگار کرد.
این دو شرکت که امروزه رهبرهای جهانی در بخش شبکه ها و ترمینال های موبایل هستند، با توسعه ارتباطات موبایل، خدمات اینترنت را نیز به 5/2 میلیارد کاربر خود عرضه می کنند.
"جی اس ام" همچنین به خانواده فناوری های خود که شامل شبکه های GPRS، EDGE، WCDMA و HSDSPA می شود نیز حیات بخشید. بطوری که هم اکنون بیش از 85 درصد از بازار جهانی موبایل در اختیار این شبکه های جدید است.
"جی اس ام" در دهه اول تولدش چندان شناخته شده نبود، اما از 10 سال گذشته و پس از ورود به بازارهای نوظهوری چون چین، هند و بسیاری از کشورهای آفریقایی توانست خود را به جهانیان معرفی کند.
فرایند استانداردسازی این فناوری در سال 1982 و درعصری که اپراتورها هنوز از استاندارد آنالوگ های ناسازگار استفاده می کردند، آغاز شد.
سرآغاز این فرایند، تشکیل "گروه ویژه موبایل" بود که مخفف عبارت آن درست شبیه به مخفف "سیستم جهانی ارتباطات موبایل" یا "جی اس ام" است.
درحقیقت این گروه استانداردهای لازم برای سیستم تلفن همراه سراسر اروپا را اداره می کرد. در این راستا محققان اروپایی تمام توجه خود را معطوف به سیستم دیجتیال و جایگزینی آن با سیستم آنالوگ کردند.
پس از 8 سال و 8 هزار صفحه تخصصی، در سال 1991 اولین آزمایشات سیگنال های دیجیتال آغاز شد و تا پایان سال بعد از آن تعداد کاربران این استاندارد جدید به 20 هزار نفر رسید.
این فناوری از نیمه دهه 90 در سطح جهانی توسعه یافت. درحقیقت در سال 1995، 13 میلیون کاربر در 60 کشور دنیا از اروپا تا خاورمیانه و از استرالیا تا آفریقا از این فناوری استفاده می کردند.
در مدت 20 سال از زندگی "جی اس ام"، این شبکه توانسته است بطور ریشه ای مفهوم ارتباطات را دستخوش تغییر کند و تلفن همراه اکنون دیگر به یکی از ستون های ارتباطات در دنیا تبدیل شده است.
از سویی دیگر، آینده "جی اس ام" و دیگر اعضای خانواده اش، امکان جستجو در اینترنت با پهنای باند، تماشای برنامه های تلویزیون در هنگام حرکت وحتی خرید بلیت سینما از طریق تلفن همراه را برای کاربران خود به ارمغان می آورد.
به گفته "سر کریستوفر جنت" مدیر اجرایی سابق اپراتور " Vodafone" که از امضا کنندگان این توافق بوده است، با 5/2 میلیارد کاربر در تمام دنیا، جی اس ام نسبت به دیگر فناوری ها در کاهش شکاف دیجیتالی موفق تر عمل کرده است و به یک نمونه مهم در همکاری جهانی تبدیل شود.
نظر شما